Skjærgårds UNIK logo

Skjærgårds Music & Mission er Nord-Europas største kristne musikkfestival for ungdommer. Festivalen har 9 scener, med et godt og variert program. Ved siden av musikk så består festivalen av seminarer, bibelundervisning, gode samtaler og masse ungdommer. Se www.sginfo.no for mer info. Festivalen arrangeres på Risøya utenfor Tvedestrand 4. – 9. Juli.

Skjærgårds Unik arrangeres i et samarbeid med Agder og Telemark bispedømme og deres integreringsarbeid.

Hva er skjærgårds Unik?

Onsdag 5 juli arrangeres Skjærgårds UNIK, for første gang i historien. Målet med dette prosjektet er å tilrettelegge for at ungdommer med utviklingshemminger kan benytte seg av festivalens program denne dagen. Det vil vi gjøre med å ha et eget program knyttet til kulturscena og gi deltagerne anledning til å være med på det øvrige programmet som skjer denne dagen.

Skjærgårds UNIK-arrangementet på Facebook

Program
Programmet for Skjærgårds Unik-dagen er som følger:

TidHva
10.00Ankomst. Registrering
11.00Velkomstsamling med to band fra Sound of Happiness i Kristiansand
11.45Omvisning på festival området. Vi går og bruker festivaltransport.
13.00HEL-Gudstjeneste. En samling der vi bruker sansene og sammen feirer gudstjeneste. Integreringsprest Rune Rasmussen og gruppe fra Risør.
14.00Seminar: Inkludering av psykiske utviklinghemmede i menigheten
Rune Rasmussen (Agder og Telemark) og Sølvi Dahle (Stavanger)
14.00Forfriskninger til deltagerne i Skjærgårds UNIK
14.30Freetime (benytte seg av festivalens øvrige tilbud)
17.00Konsert med Tore Thomassen. Sound of Happiness og andre deltagere
19.00Delta på happening (med øvrige festivaldeltagere)
20.30Farvel

Vi ønsker også andre festivaldeltagere velkommen til å være med på hele eller deler av Skjærgårds UNIK programmet. Det meste av programmet på festivalen vil kunne passe alle funksjonsnivåer, og vi oppfordrer deltagerne på Skjærgårds UNIK til å benytte seg av så mye av festivalens program som mulig. Denne dagen har vi gjort noe konkrete bookinger med tanker på Skjærgårds UNIK. Trubaduren Tore Thomassen vil komme å holde en konsert, bandet Sound of Happiness vil spille, og vi vil holde en HEL- gudstjeneste som er en gudstjeneste som legger fokus på å bruke alle sanser. Alt dette vil foregår på Kulturscena.

Transport
Deltagerne må selv sørge for å komme seg til festivalen, men vi vil sørge for at deltagerne på festivalen vil få tilgang til parkeringsplasser som er sentralt plassert på øya. Vi vil tilby intern transport på øya for de deltagerne som har behov for det.

Helse
Festivalen er godt bemannet med helse personell, både leger og sykepleiere vil til en vær tid være på vakt på festivalen. Festivalen har også en egen ambulanse i beredskap.

Sikkerhet
Ved ankomsten vil vi ha en samling for alle deltagerne, hvor det blir litt musikk, informasjon om hva som skjer på øya og hvordan man kan få tak i hjelp. Vi vil også ta med alle deltagerne på en guidet tur på festivalområdet slik at man blir litt kjent med hvordan festivalen ser ut.

Det er viktig å presisere at deltagerne er ansvarlig for seg selv og må selv sørge for det antall ledsagere som man har behov for.

Ledsager
Deltagerne kan ta med seg så mange ledsagere som er nødvendig. Ledsagerne vil få free entrè på festivalen.

Pris
Dagspass for onsdag koster 400,-. Deltagere på Skjærgårds UNIK vil få dagspass til 200,-. Ønsker dere å gjøre dette til en familiedag så vil vi også tilby samme pris til søsken. (Prisene forutsetter forhåndspåmelding)

Påmelding, betaling og ankomst
Påmeldingen sendes på mail til unik@sginfo.no. Påmeldingen må inneholde navn på deltageren (og søsken som blir med), alder, tlf nr til kontaktperson og antall ledsagere.
Siste frist for påmelding er torsdag 1 juni.

Når du ankommer øya vil det første du møter på være festivalkontoret. Der går du å sier navnet ditt. Har du da meldt deg på på forhånd så vil du få dagspass til 200,- og informasjon om hvor du kan parkere og hvor du skal møte opp.

Ytterligere informasjon eller spørsmål eller behov for tilrettelegging kontakt: Rune Rasmussen telefon 48997100 eller rune.prest@gmail.com

Velkomstsamlingen begynner kl 11.00, men vi anbefaler at dere kommer i god tid før dette.

Skjærgårds

Stiftelsen Skjærgårdsgospel
har siden 1981 arrangert Skjærgårdsgospel / Skjærgårds Music&Mission Festival. Festivalen startet i Kragerø
men flyttet i 2000 til Risøya
hvor vi er i dag.

Kontakt oss

  • Stiftelsen Skjærgårdsgospel
  • Postboks 303
  • 3791 Kragerø
  • post@sginfo.no
  • Tlf: 35 98 24 48