SKJÆRGÅRDS MISSION INVITERER
DEG TIL Å VÆRE PÅ BALLEN!

Europa overveldes i disse dager av en flyktningstrøm som vi ikke har sett maken til siden 2. Verdenskrig. Den største gruppen flyktninger kommer fra Syria, og over halvparten av dem er barn. Landet ledes av en korrupt diktator og er herjet av borgerkrig og IS, en situasjon som har drevet over 12 millioner mennesker på flukt. Norsk media holder oss stadig oppdatert på hvilke utfordringer dette gir Norge som nasjon, men vi hører sjeldent om tilstanden i land hvor krisen for alvor pågår. Saken er nemlig den at så mange som 95% av alle som er på flukt er enten interne flyktninger i Syria eller har kun krysset nabogrensen. Det lille landet Jordan, som Skjærgårds Mission i år vil sette fokus på, har siden 2011 tatt imot over 850 000 syriske flyktninger, et tall som tilsvarer ca. 10% av landets egen befolkning.

Kan vi hjelpe? Skjærgårds Mission er på ballen. Er du?

SG-Mission_Hovedbilde

Vision HopeOperation Mercy ReliefPå Ballen!

Vision Hope

Organisasjonen Vision Hope International ble startet i Tyskland tidlig på 2000-tallet med mål om å gi mennesker i utviklingsland en bedre fremtid og et verdig liv. I Jordan driver de to barnehager spesielt rettet mot syriske barn, som også fungerer som familiesentre. Mange av barna som kommer hit er sterkt preget av ting de har opplevd, knyttet til krig og flukt. De ansatte i barnehagen trenes derfor jevnlig i traumebehandling. Et viktig verktøy i den sammenheng er lek. For om du er nordmann eller syrer er lek et helt essensielt verktøy for å hjelpe barn til å bearbeide og forstå det de har opplevd og utruste dem til å takle det fremtiden måtte bringe. Under vår tur til Jordan fikk vi se dette med egne øyne. Ei av jentene i barnehagen ble tydelig brydd da vi kom og klamret seg til en av de ansatte. Senere ble vi fortalt at for bare et år siden hadde denne jenta, grunnet vonde ting hun hadde opplevd, ikke engang turt å være i samme rom som oss. Oppholdet i barnehagen hadde forandret hennes liv og gitt henne en ny trygghet og tillit. Det er håp! Derfor har vi også startet en fadderordning hvor du kan være med å bidra, slik at enda flere syriske familier kan ha råd til å sende barna sine i barnehage.

SG-Mission_Fane 1 vision hope SG-Mission_Bilde inni fane 1

Operation Mercy Relief

Organisasjonen Operation Mercy Relief er en trosbasert bistandsorganisasjon. I Jordan driver de arbeid blant de over 500 000 syriske flyktningene som ikke lenger bor i leirene. Grunnet mangel på arbeid i Jordan er det imidlertid ingen av flyktningene som verken får oppholdstillatelse eller jobb i landet. Mange er derfor helt avhengige av organiserte utdelingsprogram der de kan få mat og hygieneartikler til familien sin. Operation Mercy tilbyr også medisinsk hjelp, nødvendige operasjoner og fysioterapi til de som trenger det. Men noe av det viktigste de gjør er likevel å dra på hjemmebesøk. Flere syrere vitner om å bli møtt med Guds kjærlighet og håp for fremtiden gjennom disse besøkene. Det kan vi få være en del av!

SG-Mission_Bilde inni fane 2 hjemmebesøk SG-Mission_Fane 2 matutdeling

Hvordan kan du være på ballen?

Til årets prosjekt kan du enten gi et engangsbeløp på vår stand
eller bli Toppscorer-fadder for barnehagen i ett år!

Her er noen eksempler på hva pengene skal brukes til:
125 kroner betaler barnehageavgift for ett barn.
60 kroner gir busstransport, til og fra barnehagen.
130 kroner gir én matpose til en syrisk familie.
70 kroner gir nødvendige hygieneartikler for en familie i én mnd.

Bli toppscorer?
Du kan også bli fadder for barnehagen i ett år! Kom å snakk med oss på vår stand, rett utenfor Big Top.

Møt oss:
Hver dag, rett utenfor Big Top!
Onsdag-Lørdag til Mission Competition!
Tirsdag-Torsdag til kveldsshow!

Og du, ikke glem å laste ned Vipps-appen før du kommer på festival!

dnb_Vipps_logo

 

Skjærgårds

Stiftelsen Skjærgårdsgospel
har siden 1981 arrangert Skjærgårdsgospel / Skjærgårds Music&Mission Festival. Festivalen startet i Kragerø
men flyttet i 2000 til Risøya
hvor vi er i dag.

Kontakt oss

  • Stiftelsen Skjærgårdsgospel
  • Postboks 303
  • 3791 Kragerø
  • post@sginfo.no
  • Tlf: 35 98 24 48