Skjærgårds Music and Mission festival presenterer:

MISSION-LOGO

Skjærgårds Music and Mission Festival ønsker å være en festival som kan utruste og inspirere festivaldeltakere til kristent liv, handling og tjeneste, og hvert år samler vi inn penger til et bestemt prosjekt. I flere år har samarbeidspartnerne Acta (barn og unge i Normisjon) og FriBU (Frikirkens barn og unge) presentert prosjekter som vi sammen har vært med og støttet. Sammen med Acta, FriBU og Compassion gjør vi misjonsoppdraget levende, og det gjør vi under navnet: Skjærgårds Mission.
Til sommeren er det organisasjonen Compassion som presenterer årets Skjærgårds Mission.

Ekstrem Oppussing Mission Edition;

Skjærgårds bygger kjøkken og bad i Ghana

I Ghana lever 29 % av befolkningen på mindre enn $1,25 om dagen. Det betyr at de lever i ekstrem fattigdom.

Mangel på rent vann og dårlige sanitære forhold er blant hovedgrunnene til at fattigdomssirkelen er så vanskelig å bryte. På landsbygda i Ghana mangler 92,3 % av menneskene tilgang til dekkende toalettfasiliteter. Når man ikke har noe annet valg enn å gå på do ute, settes både barnet og samfunnet forøvrig i fare. Vannet forurenses ytterligere, sykdommer spres og jordbrukets avlinger ødelegges.

Majoriteten av Ghanas befolkning tilbereder også maten sin utendørs, noe som ikke er helsefremmende. Luftforurensning, skittent vann, innsekter og luftbårne smittestoffer sørger for at 420 000 ghanesere havner på sykehus hvert år på grunn av maten de spiser. 65 000 av disse dør. 23 % av barna lider av kronisk underernæring på grunn av manglende hygieniske tiltak og rent vann, og dette er problematikker som kunne ha vært avverget.

Sammen kan vi gjøre noe! Vi har som overordnet mål at fattigdom skal og kan bekjempes.

I år bygger Skjærgårds Mission kjøkken og bad i Ghana, med helsefremmende fokus på rent vann og hygiene.

Skjærgårds

Stiftelsen Skjærgårds
har siden 1981 arrangert Skjærgårdsgospel / Skjærgårds Music&Mission Festival. Festivalen startet i Kragerø
men flyttet i 2000 til Risøya
hvor vi er i dag.

Kontakt oss

  • Stiftelsen Skjærgårds
  • Postboks 303
  • 3791 Kragerø
  • post@sginfo.no
  • Tlf: 35 98 24 48